Terug naar het overzicht

T/m 27-06 Expositie De Zilveren Camera 2020 in de Grote Sint Laurenskerk

Indrukwekkende foto’s van Nederlandse fotografen met het oog op actualiteit

Van 9 t/m 27 juni.

De expositie van De Zilveren Camera, met alle deelnemende foto’s van de Zilveren Camera-wedstrijd 2020, reist door Nederland en is binnenkort in de Grote Kerk Alkmaar te bewonderen.

Uitzonderlijk jaar
De Zilveren Camera 2020 omvat foto’s uit tien verschillende categorieën als regio, internationaal, documentaire, politiek, sport, kunst en cultuur en natuur en wetenschap. In veel inzendingen zijn de gevolgen van het afgelopen jaar (de pandemie in al zijn verschijningsvormen) terug te zien. Fotografen werkten noodgedwongen met letterlijk meer afstand tot hun onderwerpen, wat bijzondere beelden opleverde. Kijk op ZilverenCamera.nl voor meer informatie over de wedstrijd en de winnende foto’s.

Prijswinnende foto van Kees van de Veen
Dit jaar ging de Canon Zilveren Camera naar een fotograaf die 12 jaar geleden de Canonprijs voor jong talent won: fotograaf Kees van de Veen. In meerderheid van stemmen koos de jury voor zijn reportage, die hij vorig jaar maart en april tijdens de eerste coronagolf maakte op de intensive care in Assen. Hij volgde Piet Franssen uit Tegelen, Noord-Limburg, die daar opgenomen werd met een besmetting met het coronavirus en uiteindelijk overleed.

Reserveer een tijdslot
Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk. In verband met de maatregelen vanuit de overheid dienen toegangskaarten voor een bepaald tijdslot te worden gereserveerd. Kies de gewenste dag -binnen de tentoonstellingsperiode- en het tijdslot.

Praktische informatie

Aanmelden
Begin: 9 juni 2021
Einde: 27 juni 2021

Locatie:

Grote Sint laurenskerk
Koorstraat 2
1811 GP, Alkmaar

Gratis

Deel dit evenement