Terug naar het overzicht

Lezing Marina Abramovic in de Kunstkerk

Marina Abramović (Belgrado, 30 november 1946) is een Servische kunstenares die zich bezighoudt met performancekunst. Ze studeerde van 1965 tot 1970 aan de Academie voor Schone Kunsten in Belgrado.

Leven en werk
In het begin van haar carrière maakte ze vooral gebruik van geluidsexperimenten. Na verloop van tijd werden haar performances steeds heftiger. In 1974 liep een performance in Galleria Studio Mona uit op een vechtpartij en werd deze voortijdig beëindigd. Zelfbeschadiging en uitputting zijn kenmerkend voor haar performances. Een andere performance, Rhythm 0, eindigde met Abramović die verwond werd door het publiek. Abramović: “De meeste mensen ontwijken wat ze als bedreigend of onbekend ervaren. Door zulke dingen juist wél te doen stel je jezelf open voor nieuwe ervaringen. We hoopten met onze performances ons publiek ook door die opening te duwen.”

Spreker: Isolde Scholberg
Isolde Scholberg biedt een levendige en vaak verrassende kennismaking met kunst in de meest brede zin van het woord. Van de klassieke oudheid, de Italiaanse renaissance tot hedendaagse kunst, Isolde vertelt over een breed scala aan kunsthistorische onderwerpen.
Als cultuurwetenschapper plaatst zij kunstwerken daarbij in een breder historisch en cultureel kader en biedt zo nieuwe en soms onverwachte inzichten. Kunst wordt immers nog leuker en interessanter wanneer je de achtergrond ervan kent. Op deze manier komt kunst echt tot leven. Haar motto is dan ook: ‘het verhaal achter de kunst’.
Isolde deelt haar liefde voor de kunst graag met zoveel mogelijk mensen. Want wat is er mooier dan samen kunst ontdekken en ervan genieten.

Tickets bestellen € 16,00 incl. koffie of thee in de pauze

Praktische informatie

Meer info of aanmelden
Datum: 14 mei 2024
Tijd: 14:00 - 16:00

Locatie:

Kunstkerk
Kerplein 1
1834 AD, Sint Pancras

€ 16

Deel dit evenement