Terug naar het overzicht

(tm 23 april) Tentoonstelling Verbonden Verleden in Museum in t Houten Huis

Oude en nieuwe bekenden van het Schermereiland

Museum In ’t Houten Huis licht in de tentoonstelling historische figuren uit die de afgelopen 450 jaar op het Schermereiland hebben gewoond en bekendheid hebben vergaard. Aan ieder historisch figuur heeft het museum huidige Schermereilanders gekoppeld die vertellen op welke manier zij een verbintenis hebben met hun historische ‘match’. Het heden en het verleden ontmoeten elkaar dus in de tentoonstelling, die vanaf nu tot en met 23 april 2023 te bewonderen is in Museum In ’t Houten Huis in De Rijp.
Het idee van de tentoonstelling ontstond naar aanleiding van het jubileum jaar ‘450 jaar Nederland’ en meer specifiek ‘450 jaar Alkmaars ontzet’. In dit jaar staan de pijlers: Verbondenheid, Verscheidenheid, Verdraagzaamheid en Vrijheid centraal. Het museum heeft ervoor gekozen om de pijler ‘Verbondenheid’ als uitgangspunt van deze nieuwe tentoonstelling te nemen.

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Maandag gesloten en op 1e Kerstdag, oud-en nieuwjaarsdag gesloten.

Praktische informatie

Aanmelden
Begin: 29 november 2022, 13:00 Einde: 22 april 2023, 17:00

Locatie:

Museum In ’t Houten Huis
Tuingracht 13
1483 AP, De Rijp

€ 5

Deel dit evenement