Terug naar het overzicht

(t/m 25 feb) Expositie Kunst In De Maak door Nelleke Bosland

Op 11 februari sluit Nelleke haar werk af met een performance, samen met Floor Remmelzwaal, die spektakel maakt met zelf gebouwde synthesizers. Je bent welkom vanaf om 15 uur, start om 15.30 uur. Toegang is gratis. Daarna is de ruimte nog te bezoeken tot en met 25 februari.

De openbare ruimte als canvas voor site-specifieke tekeningen met tape en video. Op straat, de ramen en de muren van een locatie. Het werk ontstaat op basis van de architectuur van het gebouw en zijn omgeving. De lijnen en vormen in de tekening hebben als basis opvallende beeldende elementen uit de architectuur.  De tape-tekening al dan niet in combinatie met videoschermen en projecties en de ruimte vormen uiteindelijk samen een sculptuur.

Het werk is toegankelijk voor iedereen. Het is abstract en rijk van kleur. Kinderen hinkelen en springen, er zijn mensen die het zien en de lijnen vermijden. Er zijn mensen die het niet zien en erover lopen erover alsof het er altijd al was. Het eindresultaat en het maakproces zijn even belangrijk. Tijdens het maken ontstaan (toevallige) gesprekken met passanten en kijkers over het maakproces en het beeldende werk, de betekenis van het werk en de relatie die dit heeft met de omgeving en actualiteit. Uit deze gesprekken ontstaan nieuwe lijnen.

Het maakproces start met een stuk tape op de muur en vloer: rood -wit patroon als eerste interventie in de ruimte. Gedurende de maand ontwikkelt het werk zicht tot een installatie en zal na elke dag weer anders zijn. Zo ontstaan al werkende letterlijk en figuurlijk verschillende perspectieven op de locatie. ‘Het is allemaal waar en bij elke stap weer anders’.

Praktische informatie

Begin: 10 januari 2024, 10:00 Einde: 25 februari 2024, 16:00

Locatie:

Kunstuitleen
Bergerweg 1
1815 AC, Alkmaar

Gratis

Deel dit evenement