Terug naar het overzicht

(t/m 26 mei) Cheese and More in Museum Jan Boon

In Museum Jan Boon, aan de Rechtestraat in De Rijp, is vanaf 5 mei een expositie te zien, gewijd aan de Alkmaarse Kaasmarkt. Waarbij schilderijen van Ingrid Kruyssen inzoomen op kaasmarkttaferelen en waar kaasmarktfoto’s van Evert Winkelman net even afwijken van de reguliere plaatjes. Kortom, een vrolijke impressie van de Alkmaarse Kaasmarkt. De fotografie van José Kappelhof voegt prachtig met haar nostalgische portretten en stillevens.

Ladyspeaker

Ingrid Kruyssen, die zowel schilderijen als keramiek exposeert, is al 26 jaar ladyspeaker op de kaasmarkt. Evert Winkelman legt inmiddels bijna dertig jaar de kaasmarkt vast in fotografie.

De opening van de expositie is op zondag 5 mei om 15.00 uur en wordt verricht door Bart Sikkens, kaaszetter op de markt. Vanaf 14.30 uur is er live jazz met pianist Steven Hupkens. Steven is pianodocent aan het Amsterdams Conservatorium en begeleidt Ingrid deze dag ook met wat mooie zangstukken. Iedereen is welkom de opening bij te wonen.

‘Cheese and More’ is tot en met 26 mei, elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur, te bezoeken. De exposanten zijn tijdens de hele expositieperiode zelf aanwezig.

Museum Jan Boon is gevestigd aan de Rechtestraat 146, De Rijp.
De entree is gratis en voor iedereen is de gratis Jan Boon Wandelroute beschikbaar.

Praktische informatie

Meer info of aanmelden
Begin: 4 mei 2024, 13:00 Einde: 26 mei 2024, 17:00

Locatie:

museum Jan Boon
Rechtestraat 146
De Rijp

Gratis

Deel dit evenement