Terug naar het overzicht

(t/m 31 jan) Jubileumexpositie Hollands Kaasmuseum van Kees Winder

Het Hollands Kaasmuseum bestaat dit jaar 40 jaar, vanaf 11 november is er in het museum een bijzondere expositie met 12 schilderijen van Kees Winder.

Kees Winder bracht zijn jeugd door binnen de Singels van Alkmaar en is daardoor bekend met de schoonheid van onze stad. Dat zie je o.a. terug in de prachtige, gedetailleerde olieverfschilderijen met stadsgezichten van bijvoorbeeld het Luttik Oudorp, de Visbanken, de Kooltuin en het Zevenhuizen met de Grote Kerk.

Bij deze fijnschildertechniek wordt eerst een gedetailleerde onderschildering gemaakt in tonen van omber en wit. Daarna wordt het werk op kleur gebracht met  transparante vormen van olieverf. Tenslotte wordt met opake (dekkende) kleuren  de finishing touch gegeven. Een behoorlijk tijdrovend proces.

Als alternatief voor het fijnschilderen werkt Winder in toenemende mate met aquarelverf. Hoewel ook hiermee een grote mate van detail kan worden bereikt,  geeft het schildertechnisch meer vrijheid.  Op de expositie zijn van beide technieken een aantal voorbeelden te vinden.

Website Hollands Kaasmuseum voor meer informatie: kaasmuseum.nl

Website Kees Winder

Entree Hollands Kaasmuseum en expositie: € 6,50 voor volwassenen (online: € 6,00).
Houders van een Museumkaart of Alkmaar Pas hebben gratis toegang.

Praktische informatie

Meer info of aanmelden
Begin: 11 november 2023, 08:00 Einde: 25 januari 2024, 16:00

Locatie:

Hollands Kaasmuseum
Waagplein 2
1811 JP, Alkmaar

€ 6,5

Deel dit evenement