Terug naar het overzicht

Wandeling Alkmaar Ontzet met schrijver Simone van der Vlugt en stadsarcheoloog Nancy de Jong-Lambregts

De tickets voor deze wandeling zijn helaas UITVERKOCHT, je kunt je aanmelden voor de wachtlijst. Of tickets voor een van de andere leuke activiteiten of monumenten bestellen.

Een wel zeer speciale wandeling in het kader van Open Monumentendag en Alkmaar Ontzet 450 jaar. Alkmaars bekende bestsellerauteur Simone van der Vlugt en stadsarcheologe Nancy de Jong nemen je mee op hun tocht langs markante plekken met verhalen over 450 jaar geleden. Op een aantal historische plekken wordt even stilgestaan. Simone leest passages voor uit haar nieuwste boek ‘De stormachtige zestiende eeuw van Alkmaar en omgeving’ en Nancy vult aan met archeologische kennis.

De wandeling start bij de Molenbuurt, waar in de zestiende eeuw het klooster was van de Clarissen. Die waren tegen de tijd van het Alkmaars Ontzet overigens al gevlucht voor de Geuzen die later terugkwamen om het klooster te verwoesten. Simone was bij de opgraving enkele jaren geleden, en schreef erover in haar boek.

De wandeling eindigt in het Victoriepark bij De Eendracht in het IJkgebouw. Ook een belangrijk punt als het gaat om de gevechten van 450 jaar geleden.

LET OP: Voor deze wandeling is een ticket nodig. Die zijn (gratis) te bestellen op onze website vanaf vrijdag 18 augustus 10 uur. Wees er snel bij want er is veel belangstelling.

Praktische informatie

Meer info of aanmelden
Datum: 6 september 2023
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie:

Zevenhuizen
Zevenhuizen 48
1811 KB, Alkmaar

Gratis

Deel dit evenement