Terug naar het overzicht

Zomeravondconcert door Luca Santesson

Ook deze zomer vindt er weer een mooie serie Zomeravondconcerten plaats in de Grote Kerk Alkmaar. Een sfeervolle serie, op woensdagavonden om 20.15 uur, tussen 3 juli en 21 augustus. De serie wordt afgesloten met een speciaal verzoekprogramma op 11 september.

Programma
Van Covelens-orgel
* Michelangelo Rossi – Toccata Quarta
* Pablo Bruna – Tiento de falsas 2do tono
* Johann Kaspar Kerll – Canzona III (d minor)
* Gregorio Strozzi – Toccata elevazione Strozzi

Van Hagerbeer-Schnitger orgel
* J.S. Bach – Komm Heiliger Geist BWV 652
* J.S. Bach – Pièce d’orgue BWV 572

PAUZE

Van Hagerbeer-Schnitger-orgel
* Bernard Foccroulle – Toccata
* D. Buxtehude – Komm Heiliger Geist BuxWV 200
* J.S. Bach – Toccata e fuga in d BWV 538

Biografie
Luca Akaeda Santesson, geboren in 2001 in Milaan uit ouders die musicus zijn, is een Japans-Zweedse organist. Hij begon zijn muzikale leertijd in 2009 in de orgelklas van Jean-François Hatton aan het Conservatoire Claude Debussy in Parijs. Daarna vervolgde hij zijn orgelstudie bij Lionel Avot en Yves Lafargues aan het CRR de Lyon van 2013 tot 2019, waar hij in 2018 zijn DEM in orgel behaalde. In 2019 werd hij toegelaten tot het CNSMD in Lyon in de orgelklas van François Espinasse en Liesbeth Schlumberger, waar hij na een jaar uitwisseling aan de HfMT in Hamburg in de klassen van Wolfgang Zerer en Pieter van Dijk in 2022-2023 nog steeds studeert voor een masterdiploma orgel.
Op 22-jarige leeftijd won Luca een aantal internationale prijzen en onderscheidingen, waaronder de Publieksprijs en de Grand Prix d’Orgue Jean-Louis Florentz 2022, en de tweede prijs en de prijs voor de beste interpretatie van de werken van Olivier Messiaen op het Concours International Oliver Messiaen. In juni 2023 werd hij uitgeroepen tot ECHO Jonge Organist van het Jaar 2024 na het winnen van de vijftiende editie van het Internationaal Schnitger Concours in Alkmaar.
Tot slot heeft Luca een grote interesse in hedendaagse muziek en elektronische muziek. Zijn laatste project zijn transcripties van muziek uit videogames en elektronische muziek voor pijporgel.

4e zomeravondconcert gratis
Kies 4 concerten en ontvang het 4e ticket gratis (tickets krijgen 25% korting). Je betaalt € 27,00 per persoon. Vrienden van de Grote Kerk € 24,00 (maximaal voor 2 personen). De korting wordt verrekend als je de kaarten toevoegt aan je winkelmand.

Praktische informatie

Meer info of aanmelden
Datum: 17 juli 2024
Tijd: 20:15 - 22:15

Locatie:

Grote Sint Laurenskerk
Koorstraat 2
1811 GP, Alkmaar

€ 9,00

Deel dit evenement