Meest recente informatie Open Monumentendagweekend Alkmaar 2021

Omdat we, net als vorig jaar, te maken hebben met coronamaatregelen, houden we tot het laatste moment rekening met eventuele wijzigingen. Op deze pagina lees je de laatste updates.

Alsnog gesloten:

De volgende monumenten die vermeld worden op de papieren plattegrond, zijn alsnog gesloten op Open Monumentendag:

Zaterdag: Het Wildemanshofje aan de Oudegracht in Alkmaar

Zondag: Het Noorderpolderhuis in Schermerhorn

Varen in Eilandspolder gaat niet door

Omdat het lastig is om de 1,5 meter afstand te bewaren tijdens de vaartochten, wordt er dit jaar helaas niet gevaren in de Eilandspolder.

Wijzigingen Verhalen in de Buitenlucht

Zaterdag:

De verhalen bij Ringers worden verteld vanaf 11.00 uur in plaats van 10.00 uur. Daar is dus ’s morgens 2 in plaats van 4 keer een verhaal te beluisteren. ’s Middags wordt wel vier keer het verhaal verteld.

De verhalen over de gevonden kastelenresten in Oudorp zijn ’s morgens op het voormalige terrein van de Middelburg en ’s middags op het terrein van de Nieuwburg (zie programma zaterdag)

Zondag:

Bij de zerkenvloer bij het Raadhuis in Graft worden geen verhalen verteld op de aangegeven tijdstippen. Er zijn wel vrijwilligers aanwezig die graag vertellen over de vloer en er is een zuil met gesproken informatie. (zie programma zondag)

Historische markt gaat door!

Het was tot het laatste moment spannend, maar inmiddels weten we dat ook de Historische markt op zaterdag in de Grote Sint Laurenskerk door mag gaan. Zie het programma voor de zaterdag voor meer details.

Vergunning is binnen

Op het nippertje, slechts anderhalve week voor het evenement, kregen we het goede nieuws dat de vergunning voor Open Monumentendag 2021 verleend is. We zijn blij dat we de vergunningverlener ervan hebben kunnen overtuigen dat een coronaproof Open Monumentendag ook dit jaar mogelijk is.

Voorlopige programma en flyers

Het programma voor zaterdag en zondag is inmiddels bekend en, precies een week voor de aanvang van het Open Monumentendagweekend, kon ook onze nieuwe digitale plattegrond online.
Inmiddels zijn de papieren flyers en plattegronden verspreid. Je kunt ze tegenkomen bij de bibliotheken, de VVV’s, de musea, bij diverse monumenten en in de horeca. De plattegronden voor zaterdag en zondag kunnen later deze week ook als pdf worden gedownload.

Links

Zie ook