Terug naar het overzicht

(t/m 10 sept) Museum In ’t Houten Huis presenteert Lense Was Hier!

Lense Elzinga (Amsterdam, 27 januari 1930 – De Rijp, 24 januari 2023)

In de koude winter van 1962 kreeg De Rijp er een hartverwarmende inwoner bij. Lense bouwde een klein huisje aan de Zuiddijk om tot een fijne Atelierwoning. In 1978 deed hij dit nog eens dunnetjes over met de kolenschuur aan Kerkstraat 30,om in 1981 de stolpboerderij van overbuurman Bark te kopen en om te toveren in een fijne werkplek. Daar waar eens de koeien stonden kwam Galerie de Drukstal. Op alle drie de locaties bouwde hij aan zijn oeuvre van zwart-wit prenten, penseeltekeningen en letterwerk.

Naast dit vrije werk laat Lense een spoor na van mooie en bijzondere werken die hij in opdracht maakte. Alleen al in De Rijp en omgeving is er van alles te vinden waaruit dit blijkt. Museum ’t Houtenhuis wijdt daar een tentoonstelling aan, die vanaf 28 januari te zien is.

Zo zien we hoe hij vormgaf aan de mijlpalen in een mensenleven: aan geboorte-, trouw- en rouwkaarten, aan eerste en laatste stenen, voor het kleutererf, het nieuwe huis of de laatste rustplaats. Hij maakte oorkonden voor belangrijke prestaties, logo’s voor bedrijven en instellingen, gaf vorm aan boeken en nog veel en veel meer.

Ticket 5,-

Praktische informatie

Begin: 23 mei 2024, 08:00 Einde: 10 september 2024, 17:00

Locatie:

Museum In ’t Houten Huis

€ 5,

Deel dit evenement