Ontvang het programma in je mailbox

De speciale Open Monumentendag nieuwsbrief is vorig jaar jaar verstuurd naar meer dan 1800 belangstellenden. Wil jij voortaan ook, exclusief, een week voor Open Monumentendag, het programma in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Terugblik op vorig jaar, het was weer een feest!

Tussen de negen- en tienduizend bezoekers kwamen naar Alkmaar in het Open Monumentendagweekend! Bekijk de terugblik met foto’s van 2022 en de sfeerimpressie die fotograaf Rob Verhagen voor ons maakte van dit feestelijke weekend.

Jeugd

Ook dit jaar zijn er in het Open Monumentendagweekend weer coole kinderactiviteiten.
Net als ieder jaar, is er op zaterdag 9 september weer een uitgebreid activiteitenprogramma voor kinderen in de Grote Sint Laurenskerk in het centrum. Kinderen van 4 tot 12 zijn dan de hele dag van harte welkom voor een leuk en leerzaam programma.

Verder zijn er, zowel op zaterdag als op zondag, verschillende leuke kinderactiviteiten in en bij de monumenten. Meer informatie volgt zodra het programma definitief is.

Openingstijden en -dagen

Alkmaar, Koedijk & Oudorp op zaterdag 10 september van 10 tot 17 uur.
Schermer, Graft & De Rijp op zondag 11 september van 11 tot 17 uur.

Social Media

Volg ons om de laatste nieuwtjes niet te missen. Heb je foto’s van Open Monumentendag Alkmaar, post ze dan op onze socials of met vermelding van #omdalkmaar.

Heb je een vraag over Open Monumentendag? Laat het ons weten via info@omdalkmaar.nl

Wij organiseren graag een Open Monumentendagweekend waar iedereen blij van wordt

Heb je tips over bijvoorbeeld de plattegrond, de routegids, het programmaboekje of social media promotie? Wij horen het graag. Mail ons

Geen erfgoednieuws missen?