Open Monumentendag 2023 was een prachtig weekend met enorm veel enthousiaste bezoekers en vrijwilligers. Wil je nog even nagenieten? Hieronder de terugblik en een sfeerimpressie. En lijkt het je leuk om het Open Monumentendagweekend achter de schermen mee te maken? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Ontvang het programma in je mailbox

De speciale Open Monumentendag nieuwsbrief is vorig jaar verstuurd naar zo’n 2000 belangstellenden. Wil jij voortaan ook, exclusief, een week voor Open Monumentendag, het programma in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en Erfgoed Magazine. Je krijgt dan ook een herinnering voor start van de gratis ticketsuitgave op 18 augustus.

Activiteiten per categorie

De activiteiten voor volwassenen en jeugd staan overzichtelijk op een rijtje op de activiteitenpagina. Deze pagina wordt in de zomer van 2024 bijgewerkt en zodra alle informatie bekend is komt er een link. Hier zie je ook voor welke monumenten en activiteiten een gratis ticket nodig is.

Voor de kinderen

Ook dit jaar zullen er in het Open Monumentendagweekend weer coole kinderactiviteiten zijn. Deze pagina wordt in de zomer van 2024 bijgewerkt en zodra alle informatie bekend is komt er een link.
Net als ieder jaar, is er weer een uitgebreid activiteitenprogramma voor kinderen in de Grote Sint Laurenskerk in het centrum. Kinderen van 4 tot 12 zijn dan de hele dag van harte welkom voor een leuk en leerzaam programma. Maar ook in en bij een heleboel andere monumenten is er iets leuks en leerzaams te doen voor kinderen. Zowel op zaterdag als op zondag.

Openingstijden en -dagen

Alkmaar, Koedijk & Oudorp op zaterdag 14 september van 10 tot 17 uur. Schermer, Graft & De Rijp op zondag 15 september van 11 tot 17 uur.

Social Media

Volg ons om de laatste nieuwtjes niet te missen. Heb je foto’s van Open Monumentendag Alkmaar, post ze dan op onze socials of met vermelding van #omdalkmaar.

Heb je een vraag over Open Monumentendag? Laat het ons weten via info@omdalkmaar.nl

Wij organiseren graag een Open Monumentendagweekend waar iedereen blij van wordt

Heb je tips over bijvoorbeeld de plattegrond, de routegids, het programmaboekje of social media promotie? Wij horen het graag. Mail ons

Geen erfgoednieuws missen?