In gesprek

Schuif aan bij de gesprekstafel rondom de toekomst van kerken. Ga in gesprek op het online Kerkenplatform Alkmaar of kom naar de themabijeenkomsten. Deze worden twee keer per jaar georganiseerd, rondom een actueel thema.

Lees ook het interview met Gonna de Reus en Anne-Marie Goudzwaard, met twee actief betrokken kerkgebruikers en beheerdersSimon Binnendijk en Marie France Kiel. En met Klaas Telgenhof, loods herbestemming van de provincie Noord-Holland.

  • Online Kerkenplatform Alkmaar

    Schuif aan bij de digitale gesprekstafel rondom kerken. Bouw mee aan deze kennisbank over eigendom, behoud, gebruik en ontwikkeling van kerken. Heb je een specialiteit, een vraag of wil je een helpende hand bieden? Heb je kennis van technische installaties, onderhoud of fondsenwerving? Zoek je tips voor culturele invulling, promotie of bestuursvormen? Of ben jij een kenner op dit gebied? We ontmoeten je graag op het Kerkenplatform Alkmaar!

  • Themabijeenkomsten Kerkenplatform Alkmaar

    Ga in gesprek over actuele thema’s rondom de toekomst van kerken. Kom kennis ophalen en delen. We praten over eigendom, ondernemen en (nieuw) rendabel gebruik. De bijeenkomsten zijn openbaar, van eigenaren, vrijwilligers en ondernemers, tot culturele partijen en buren van kerken.

    In het voorjaar en het najaar wordt een themabijeenkomst gehouden. Elke keer staat een ander thema centraal. Wil jij hierbij zijn? Meld je dan aan voor de gastenlijst.