Archeologische opgravingen

Bijna altijd zijn onze archeologen wel bezig met een opgraving ergens in de gemeente Alkmaar. Soms doen ze de opgraving niet zelf, maar gebeurt dit in opdracht, door een archeologiebedrijf. Al met al zijn er in de afgelopen tientallen jaren heel wat interessante vondsten gedaan.

Denk bijvoorbeeld aan de vondsten van en rondom Maria Tesselschade Roemers Visser. Die naar boven kwamen tijdens de opgravingen na de nieuwjaarsbrand in de Langestraat in 2015. De verhalen die hierover verschenen, hebben we op een speciale Maria-Tesselschadepagina gebundeld.
Ook vind je hier een groot aantal afleveringen van de rubriek ‘Bijzondere bodemvondsten‘ uit Erfgoed Magazine Alkmaar (voorheen Nieuwsbrief Erfgoed Alkmaar) die drie keer per jaar (ook digitaal) verschijnt en waarop je je gratis kunt abonneren.

Verder een overzicht van alle afleveringen van ‘Vondst op vrijdag‘, onze wekelijkse rubriek op onze sociale-mediakanalen. Volg ons op Instagram of Facebook voor elke week een nieuwe portie Alkmaarse stadsarcheologie.