Programma zaterdag

Het Open Monumentendagweekend is dit jaar op zaterdag 9 en zondag 10 september. Op zaterdag 9 september in Alkmaar, Oudorp & Koedijk. En op zondag 10 september zijn de monumenten open in de mooie dorpen in Schermer, Graft & De Rijp. Zo kun je een heel weekend genieten van monumenten in de hele gemeente Alkmaar. Het activiteitenprogramma hebben we dit jaar per categorie ingedeeld en is te vinden op deze pagina. De 58 geopende monumenten vind je op de digitale kaart.

Monumenten op afspraak

Terug van weggeweest: de monumenten op afspraak. Er zijn dit jaar 6 monumenten die vanwege de ruimte of de kwetsbaarheid van het monument alleen op afspraak te bezoeken zijn. Je kunt hiervoor een gratis ticket bestellen vanaf vrijdag 18 augustus 10.00 uur. Wees er snel bij, want er is altijd veel animo voor deze kaartjes. Let op: de kaarten zijn alleen digitaal te bestellen!

Papieren plattegrond als routegids

Ja, we weten het, alle informatie over Open Monumentendag is digitaal beschikbaar. Maar we weten ook dat veel mensen het fijn vinden om een papieren plattegrond in handen te hebben die ze kunnen gebruiken als routegids. Daarom hebben we ook dit jaar weer een kleurige plattegrond laten drukken voor beide dagen. Vanaf ongeveer 20 augustus verkrijgbaar bij bibliotheken, musea en horeca in en rond de gemeente Alkmaar.

Timetable

Tijdens Open Monumentendag van dit jaar zijn er extra veel activiteiten. Vandaar dat we dit jaar ook een timetable hebben gemaakt met alle tijden en locaties overzichtelijk op een rij. De gedrukte versie is vanaf half augustus, samen met de gedrukte plattegrond, gratis verkrijgbaar bij bibliotheken, VVV’s, musea en horeca.