Geheimen van de Oudorperpolder Film

De geschiedenis van de verdwenen kastelen herschreven

In de prachtig groene Oudorperpolder stonden ongeveer 700 jaar geleden twee grote kastelen. De Middelburg en de Nieuwburg. Twee dwangburchten, gebouwd door graaf Floris V. Althans, zo werd altijd gedacht.
Maar dankzij allerlei verschillende soorten onderzoek, worden op het ogenblik stap voor stap de geheimen van de Oudorperpolder onthuld. En lijkt niets te zijn zoals altijd werd aangenomen.
Bekijk het filmpje waarin onze stadsarcheologe Nancy de Jong ons meeneemt in de geschiedenis en waarin Ferry van den Oever van Saricon vertelt over het geofysisch onderzoek dat dit bedrijf uitvoert op de voormalige kasteelterreinen.


Meer weten over de geheimen van de Oudorperpolder? Lees alle verhalen op deze site over dit spannende thema.
Over hoe beide kastelen er oorspronkelijk anders uitzagen dan altijd werd gedacht.
Over hoe de transcriptiewerkgroep van het Regionaal Archief ons helpt om de eeuwenoude (en bewaarde!) grafelijke rekeningen te duiden die nog veel informatie blijken te bevatten over het kasteelleven van toen.
Over het geofysisch onderzoek waarmee belangrijke informatie verkregen wordt maar waarbij de grond niet open hoeft te worden gemaakt.
Over het boek dat bestsellerauteur Simone van der Vlugt aan het schrijven is over Floris V en waarbij ze gevoed wordt door onze stadsarcheologe Nancy de Jong.
Enzovoort, enzovoort.