Fietsen in en om Alkmaar

Alkmaar ligt ten midden van polders, natuur, duinen en strand. Geen wonder dus dat de stad vertrekpunt is van zoveel mooie fietsroutes, ook langs historische punten en monumenten. De routes leiden je langs de vele fietsknooppunten die de omgeving van Alkmaar rijk is.

Dankzij Alkmaar Prachtstad die alles al tot de puntjes uitgewerkt heeft vind je hier een hele leuke lijst!

Leeghwater fietsroute Alkmaar

Leeghwater fietsroute 47 km

Je fietst door de meest unieke droogmakerijen uit de Gouden Eeuw: De Schermer en De Beemster. Langs lange rechte wegen en sloten en over slingerende dijken door pittoreske dorpen zoals Middenbeemster, De Rijp, Schermerhorn en Driehuizen.

Pontjes fietsroute Alkmaar

Pontjes fietsroute 44 km

Een prachtige route met mooie vergezichten en pittoreske dorpjes. O.a. De Rijp, Oost- en West-Graftdijk. Je steekt maar liefst vier keer het water over met een pontje, waarbij je soms zelf de lier ter hand moet nemen

Oplaadpunten elektrische fiets in Alkmaar

Oplaadpunten elektrische fiets in Alkmaar

Hou jij van fietsen? In Alkmaar vind je veel mooie fietsroutes! Kom je met de elektrische fiets? Hier vind je de oplaadpunten in Alkmaar.

Afstaptips tijdens een rondje fietsen in Alkmaar

Afstaptips tijdens een rondje fietsen in Alkmaar

Ben je een leuk rondje aan het fietsen maar vind je het wel tijd voor een pauze? Stap af van je fiets en ontdek de schatten van Alkmaar en de omgeving!