Wat ik doe?

Met ons team maak ik beleid voor de bescherming van erfgoed en we zorgen ervoor dat het ook tot uitvoering komt. Verder houd ik me bezig met alle activiteiten die kunnen helpen om de aandacht en het draagvlak voor erfgoed te vergroten. Van het beoordelen van subsidieaanvragen voor evenementen rondom erfgoed tot en met het organiseren van de Open Monumentendag en het uitbrengen van de nieuwsbrief Erfgoed Alkmaar.

Wat mij beweegt?

Alkmaar is mijn thuis, ik ben er geboren en getogen, En het is bijzonder leuk om die stad door mijn werk steeds beter te leren kennen. Elke plek in de stad heeft zijn eigen verhaal. Verhalen die we met ons team ontdekken en die ik graag vertel, over erfgoed waar ik me bij betrokken voel. Daar zet ik me graag voor in!

De meeste indruk op mij maakte…

Het ambachtelijke vakmanschap dat vandaag de dag nog altijd wordt uitgeoefend bij restauraties en door bijvoorbeeld het molenaarsgilde. Die liefde en interesse voor erfgoed zie ik ook terug op evenementen, zoals de Open Monumentendag waarop vrijwillig de deuren open gaan voor duizenden bezoekers. Het is fijn om in gesprek te gaan wat mensen beweegt. En het verrast me elke keer opnieuw hoe groot die groep liefhebbers blijkt te zijn. Dat zie je ook aan het aantal volgers van de sociale media van Erfgoed Alkmaar en het Regionaal Archief Alkmaar.