Depotbeheerder

Wat ik doe?

Ik beheer het archeologiedepot, de plek waar alle vondsten worden ondergebracht en bewaard. Ik verzorg een deel van de keramiekrestauratie en ben daarnaast actief in de uitwerking van opgravingen. Hier ontferm ik me over de leervondsten die ik conserveer, determineer en beschrijf. De resultaten worden gepubliceerd in onze archeologische rapporten.
Verder bespreek ik opvallende bodemvondsten uit onze collectie in mijn rubriek Bijzondere Bodemvondsten in de Nieuwsbrief Erfgoed Alkmaar.

Wat mij beweegt?

Het meeschrijven aan de geschiedenis van Alkmaar, de stad waar ik ook vandaan kom. Als klein kind werd ik al meegenomen naar musea en wandelend in de stad werd ik op allerlei opmerkelijke dingen gewezen. Niet alleen in Alkmaar maar ook in de rest van Nederland en het buitenland. Eigenlijk heeft geschiedenis me altijd geboeid.

De meeste indruk op mij maakte…

Voor mij is dat ongetwijfeld de schoen van Maria Tesselschade Roemers Visscher. Ik was euforisch toen die gevonden werd in de Langestraat! En vervolgens had ik hem dus gewoon in mijn handen! Uiterst voorzichtig heb ik hem schoongemaakt. Met mijn vingers in een teiltje met water. Maar ik ben ook nog steeds enthousiast over de verhuizing van archeologie – een paar jaar geleden – naar de Bergerweg. Met die mooie lichte werkruimtes en een prachtig depot waar de collectie perfect tot haar recht komt!