Wandelen in en om Alkmaar

Tijdens het wandelen of fietsen heb je net iets meer tijd om om je heen te kijken en details te zien waar je anders voorbij zou lopen. Wist je dat er heel veel leuke wandelroutes in en om Alkmaar beschikbaar zijn? Routes vanaf een uur tot zelfs een hele dag in de binnenstad, Graft, Schermer of De Rijp.

Dankzij Alkmaar Prachtstad die alles al tot de puntjes uitgewerkt hebben vind je hier een hele leuke lijst!

beeldenwandeling Alkmaar visbanken

Beeldenwandeling Alkmaar 2 of 3,5 km

Alkmaar Prachtstad heeft in samenwerking met Stadsgids Alkmaar een wandeling door de binnenstad uitgestippeld langs diverse beelden. Zo leer je ook nog wat over de stad!

De wandeling via Google Maps volgen? Klik hier.

vrouwenwandeling Alkmaar

Vrouwen van Alkmaar 3,2 km

Er zijn stoere, dappere, mooie, slimme, grappige en criminele vrouwen geweest die Alkmaar hebben gemaakt tot wat het nu is. Tijdens deze wandeling ontdek je alles over hen!

monumentenwandeling binnenstad Alkmaar

Monumentenwandeling binnenstad 4,5 km

Maak een wandeling langs vele monumentale panden in Alkmaar.
Op RouteYou.com kun je de volledige route downloaden, gebaseerd op de informatie van Gemeente Alkmaar.

stoeptegel wandelroutes alkmaar en De Rijp

Stoeptegel wandelroute in Alkmaar en De Rijp 5 km

Alkmaar Sport bracht in samenwerking met Stadswerk072 vijf wandelroutes aan op de Alkmaarse stoeptegels. In en om het centrum van Alkmaar vind je de rode, blauwe en gele routes en in De Rijp vindt je de oranje route. De routes kunnen op elk willekeurig punt worden opgepakt!

Wandelen door de Eilandspolder

Wandelen door de Eilandspolder 6,8 km

Wandel vanaf De Rijp naar Eilandspolder door Noordeinde en Graft en geniet van een open en weids panorama. Het weidegebied trekt veel vogels zoals de wulp en de grutto, maar ook watervogels peddelen er lustig op los op de vele meertjes en brede watergangen.

Alkmaar naar Noordeinde

Alkmaar naar Noordeinde 19,7 km

Trekvogelpad etappe 02. Vanuit Alkmaar kom je via een pontje bij De Schermer en de Eilandspolder, ofwel in het Land van Leeghwater. Geniet van de rust tijdens deze wandeltocht.