Vrijwilliger worden?

Zonder vrijwilligers is Open Monumentendag niet mogelijk!

Tijdens het Open Monumentendagweekend in Alkmaar gaan, ieder jaar opnieuw, de deuren open van rond de tachtig monumenten. Deuren die normaal voor publiek gesloten blijven.
En ieder jaar zijn er ongeveer 400 vrijwilligers in touw om dit alles mogelijk te maken. Zij surveilleren in een gebouw, geven rondleidingen of begeleiden een activiteit. Zo maken zij Open Monumentendag mee achter de schermen en dat geeft weer een extra dimensie aan deze dag.

Open Monumentendag meemaken achter de schermen? Meld je aan als vrijwilliger

Wil je een ochtend of middag helpen op Open Monumentendag? Dan kun je je hier binnen één minuut registreren. Vanaf dat moment houden wij je op de hoogte. En zodra het rooster voor dit jaar beschikbaar is, kun je je vervolgens zelf inschrijven op een plek en tijd die jou het beste past.

Vrijwilliger zijn op Open Monumentendag is niet alleen leuk en leerzaam maar ook nog eens heel gezellig!

Het Open Monumentendagweekend wordt ieder jaar weer mogelijk gemaakt door de eigenaren van de monumenten én deze grote groep vrijwilligers. Samen in staat zijn om zo’n groot evenement neer te zetten dat zoveel mensen blij maakt, schept een band. Vandaar ook dat we heel veel trouwe vrijwilligers hebben. Maar het Open Monumentendagweekend groeit en we kunnen elk jaar nieuwe vrijwilligers gebruiken. Jouw aanmelding maakt ons dus heel blij!