Terug naar het overzicht

Orgel Festival Holland Alkmaar zoekt nieuwe voorzitter

Het Orgel Festival Holland Alkmaar is op zoek naar een nieuwe voorzitter die aan het roer staat bij de voorbereidingen op het eerstvolgende orgelfestival in 2021. Om het jaar organiseert het Internationaal Schnitger Orgelconcours in de Grote Kerk en de Kapelkerk in Alkmaar het Orgel Festival Holland (OFH). De drie concoursorgels zijn befaamd en wereldberoemd. Het gaat om het Van HagerbeerSchnitgerorgel (1646/1725), het Van Covelensorgel (1511) en het Müllerorgel (1762).

ECHO

Het eerstvolgende festival vindt plaats in juni 2021. Naast het concours voor jonge orgeltalenten maken ook een internationale orgelacademie en vele concerten deel uit van het programma. Het festival is onderdeel van European Cities of Historical Organs (ECHO), een actief Europees verband van steden, waarvan Alkmaar lid is namens Nederland. De Stichting wordt gedragen door vele enthousiaste vrijwilligers een belangrijke rol. Daarbij heeft het Orgel Festival Holland twee websites waarmee de regio en het internationale circuit worden geïnformeerd over het festival en andere (orgel)concerten en -activiteiten in Alkmaar.

Vacature

Wegens het vertrek van de huidige voorzitter, is het bestuur op zoek naar een nieuwe voorzitter waarvoor een duidelijk profiel is opgesteld.

Zoals de stichting het aangeeft in de advertentie is de nieuwe voorzitter:

  • ons gezicht naar buiten toe: publiek, gemeente, subsidiegevers en sponsoren.
  • geeft leiding aan de organisatie van het festival en andere activiteiten; hij/zij heeft daarin een sturende en coördinerende rol.
  • ontwikkelt samen met de andere bestuursleden de strategie voor de komende festivals.
  • de gesprekspartner van Taqa Theater De Vest, en andere culturele instellingen in Alkmaar en omgeving.
  • bij voorkeur woonachtig in of nabij Alkmaar.

Zie voor meer informatie orgelfestivalholland.nl en alkmaarorgelstad.nl of neem contact op met Richard de Jager: secretaris@orgelfestivalholland.nl