Terug naar het overzicht

Kerkenplatform voor Alkmaar en alles daar buiten

Online netwerk voor kerkeigenaren, instellingen, bedrijven en gebruikers

Sinds vorig jaar is er een heuse kerkenvisie voor de gemeente Alkmaar. Hierin staat hoe we met elkaar willen omgaan met religieuze gebouwen in Alkmaar. Met andere woorden: hoe bewaren we deze gebouwen voor de toekomst. Bij het proces dat aan de visie vooraf ging, waren veel partijen actief betrokken. Er bleek behoefte te zijn aan een makkelijk toegankelijk middel om elkaar te vinden en kennis te delen. Die wens heeft vorm gekregen in het digitale Kerkenplatform. Voor Alkmaarders en iedereen daarbuiten.

Het Kerkenplatform is openbaar. Iedereen die zich voor kerkgebouwen inzet of die daar op welke manier dan ook bij betrokken wil zijn, is welkom. Het platform is er voor wie hulp of extra handen zoekt en voor wie graag wil helpen. Hier vind je goede ideeën voor bijvoorbeeld energiebesparing. Je volgt er het laatste nieuws of je plaatst je eigen vraag of idee. En culturele instellingen vinden er ruimte in een kerk voor hun evenement.

Voor iedereen

Het platform is toegankelijk voor iedereen. Wil je een bericht plaatsen, of de nieuwsbrief in je mailbox ontvangen, dan kun je eenvoudig (en veilig) een gratis account aanmaken. Als je alleen berichten wilt lezen, is een account niet nodig.

Ook voor buiten Alkmaar

Het kerkenplatform is uniek in ons land. Het is weliswaar ontwikkeld voor de doelgroep binnen de gemeente Alkmaar, maar de thema’s en vragen spelen overal. Vandaar dat iedereen welkom is. Ook belangstellenden, kerkeigenaren, bedrijven en vrijwilligers van (ver) buiten de gemeente Alkmaar.