Terug naar het overzicht

Wekelijkse nieuwsbrief van museum In ’t Houten Huis

Aan de Tuingracht in De Rijp zit het charmante museum In ’t Houten Huis. Maar, net als andere musea op dit moment, is het museum tijdelijk gesloten vanwege het coronavirus. In ieder geval tot 20 mei. Tot die tijd is er een wekelijkse digitale nieuwsbrief met nieuws en wetenswaardigheden. Iedereen die geïnteresseerd is in de rijke geschiedenis van het Schermereiland, ofwel de omgeving van de Eilandspolder, kan zich gratis aanmelden.

Naast de actualiteiten, besteedt de nieuwsbrief elke week aandacht aan een ander object uit de collectie en kun je even ‘binnen kijken’ in één van de huizen uit het zojuist verschenen boek Gebouwd in De Rijp 2.  Hierin worden alle huizen uit de oude kern van De Rijp uitgebreid beschreven.

Stil

Het is al een aantal weken stil in het museum. ‘Evenementen en nieuwe tentoonstellingen gaan niet door of worden op z’n best verplaatst’, lezen we in de eerste nieuwsbrief die het museum verstuurde: ‘Zoals in ons geval de museumjeugduniverstiteit of de nieuwe tentoonstelling ‘Presenteer het verleden’ met de negen minitentoonstellingen van Rijper leerlingen. Ook het educatieprogramma rond de tentoonstelling ‘Beklemmend en Bevrijdend’, waaraan diverse scholen zouden meedoen, valt even in het water. De museumboot Maria-Lijntje ligt roerloos te wachten op betere tijden. En de uitgestelde opening van raadhuis Graft met de nieuwe presentatie rondom de Eilandspolder, samen met Landschap Noord-Holland, is opgeschoven.’

Maar de collectie en de kennis blijft en daar kun je van meegenieten als je je abonneert op de nieuwsbrief. Wie de nieuwsbrief voortaan automatisch in zijn mailbox wil ontvangen, kan een mailtje sturen naar museum@houtenhuis.nl met vermelding van naam en e-mailadres.

Lees hier de meest recente nieuwsbrief van het museum met onder meer het verhaal over het huis aan de Rechtestraat 174, geschreven door de huidige eigenaar Gervien Pielage