Terug naar het overzicht

Win kaarten voor 9 september

Speciaal voor onze lezers en onze volgers op Facebook en Instagram, verloten wij een aantal tickets voor monumenten en activiteiten op 9 september. Het gaat om enkele activiteiten uit ons eigen programma en om de bijzondere voorstelling ‘Met eigen ogen’ in het stadhuis. Het stadhuis is op 9 september wel geopend maar niet alle historische vertrekken zijn te bezichtigen. De begane grond is namelijk ingericht voor deze voorstelling in het kader van Alkmaar Ontzet 450 jaar. Graag geven wij tien van onze trouwe bezoekers de kans om deze voorstelling op Open Monumentendag bij te wonen. Houd om mee te doen aan de winacties onze social media in de gaten. 

Met eigen ogen

Ontdek ‘Met Eigen Ogen’ de geschiedenis van Alkmaar Ontzet in het monumentale Stadhuis van Alkmaar. Met soundscapes, ingenieuze videoprojecties en special effects beleef je op geheel nieuwe wijze het verhaal achter de Geboorte van Nederland en 450 jaar Alkmaar Ontzet. Originele objecten uit Stedelijk Museum Alkmaar gecombineerd met meeslepende verhalen van verteller Sinan Can maken dit een onvergetelijke ervaring.
De voorstelling is van 31 augustus tot en met 8 oktober te bezoeken. Voor de voorstelling op 9 september om 16.00 uur hebben wij tien kaarten gereserveerd. Zes voor de lezers van onze digitale nieuwsbrief en vier voor onze volgers op Facebook en Instagram.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Meer gratis tickets

Net als andere jaren, waren de gratis tickets voor Open Monumentendag voor bepaalde monumenten en activiteiten al snel vergeven. Vandaar dat we een paar kaarten hebben gereserveerd om mensen die ernaast grepen nog een kans te geven. Vanaf zondag 3 september verloten wij elke dag twee kaarten via Facebook en Instagram Open Monumentendag Alkmaar.

Voor de volgende monumenten kun je de komende dagen een winactie verwachten:

Huize De Dieu, Huismuseum Huys Auerhaen, Waagtoren met uurwerk en carillon, Woonhuis Luttik Oudorp 119 (‘het smalste huisje’) en een rondleiding langs topstukken van het Alkmaars beleg bij Regionaal Archief Alkmaar in de voormalige Ambachtsschool.