Terug naar het overzicht

Als Open Monumentendag doorgaat, doet u dan mee?

Weekend 12 en 13 september

Heeft u een monument dat u graag aan anderen wilt laten zien? Of wilt u zich presenteren op de Historische Markt op 12 september? En deed u nog niet eerder mee met Open Monumentendag? Dan komen we graag met u in contact. Want we weten nog niet of het feest dit jaar door kan gaan, maar we hopen van wel. Daarom gaan de voorbereidingen voorlopig gewoon door.

Het is een vreemde tijd, waarin we goed moeten denken om onze eigen gezondheid en die van anderen. Vandaar dat ook een heleboel evenementen de komende tijd niet doorgaan. Hoe dat zal gaan met Open Monumentendag op 12 en 13 september is nog niet bekend. Maar de hoop is er wel, vandaar dat de voorbereidingen voorlopig doorgaan.

Ook meedoen? Meld u nu aan!

Veel van de monumenteneigenaren die eerder deelnamen hebben zich alweer aangemeld voor dit jaar. Heeft u een monument dat u graag aan anderen wilt laten zien? En heeft u nog niet eerder meegedaan met Open Monumentendag? Stuur dan zo snel mogelijk een e-mail met uw gegevens naar info@omdalkmaar.nl. Dan sturen wij u een e-mail met informatie en een aanmeldlink. Mocht het dit jaar toch niet doorgaan, dan hebben we alvast contact voor volgend jaar.

Meedoen met de Historische markt?

Het informatiecentrum van Open Monumentendag Alkmaar wordt elk jaar weer ingericht in de prachtige Grote Sint Laurenskerk, de huiskamer van Alkmaar. Samen met een historische markt waar bezoekers kennis kunnen maken met erfgoedinstanties en oude ambachten. Kinderen kunnen er terecht voor de leukste activiteiten: van het schilderen van een ‘glas-in-loodraam’ tot en met het besturen van een modeltrein en het weer aan elkaar plakken van oude scherven tot een kommetje of een potje.

Heeft u een instantie of onderneming die u graag zou willen presenteren tijdens de Historische Markt? Stuur dan zo snel mogelijk een e-mail met uw gegevens naar info@omdalkmaar.nl. Dan ontvangt u meer informatie en een aanmeldlink.

Open Monumentendag

Al jarenlang is het landelijke Open Monumentendag in het weekend van de tweede zaterdag van september. In Alkmaar gaan dan ieder jaar zo’n tachtig monumentale deuren open die normaal gesproken gesloten zijn.

Open Monumentendag is dit jaar op 12 september in Alkmaar centrum, Oudorp en Koedijk en op 13 september in Schermer en De Rijp.