Terug naar het overzicht

Ik was erbij deel 3

Verhalen en foto’s uit het Alkmaar van vroeger

Regionaal Archief Alkmaar kwam onlangs met een nieuwe uitgave. Deze rijk geïllustreerde bundel met opmerkelijke verhalen van vroeger is een feest der herkenning voor iedereen die opgroeide in Alkmaar of omgeving. In deel 3 van ‘Ik was erbij’ zijn tientallen verhalen verzameld die oorspronkelijk verschenen in de populaire gelijknamige rubriek in de Alkmaarsche Courant, verrijkt met de reacties van lezers. Het Regionaal Archief wil met het uitgeven van deze boeken het verleden levend houden.

Behalve herkenning en nostalgie biedt het boek ook volop nieuwe wetenswaardigheden over de geschiedenis van de afgelopen eeuw, uit Alkmaar en de regio. Zo passeren de HBS aan de Paardenmarkt, het kampioenschap van AZ en de overstroming van de Laat in 1955 de revue, en zijn er verhalen over onder meer Foto Jonker in Egmond aan Zee, het Bukpopfestival in Heiloo en de school van de zusters Ursulinen in Bergen. Het boek zit boordevol illustraties, van oude foto’s en affiches tot advertenties uit de kranten van toen.

Waar te koop?

Tot het eind van het jaar is de bundel te koop voor een gereduceerde prijs van € 12,95 bij diverse boekwinkels in en rond Alkmaar, het Regionaal Archief en via BOL.com.