Terug naar het overzicht

Nu ook erfgoedfilmpjes op Erfgoed Alkmaar on the road

Steeds meer aandacht voor erfgoed in Alkmaar

De belangstelling voor Erfgoed in Alkmaar groeit. Steeds meer mensen van alle leeftijden zijn geïnteresseerd in verhalen over monumenten, bouwhistorie en archeologie in onze mooie gemeente. Zoals wethouder Ellly Konijn het zegt: “Elk gebouw, elke plek of archeologische vondst vertelt een verhaal!”
Sinds enkele weken ook: Erfgoed Alkmaar on the road met filmpjes over monumenten en archeologie in het veld.

Al een aantal jaren zijn de archeologen, monumentenspecialisten en bouwhistorici van het team Erfgoed van de gemeente actief bezig om het erfgoed in Alkmaar op de kaart te krijgen. En dat lijkt goed te lukken, blijkt uit de cijfers van vorig jaar. Zo kreeg Erfgoed Alkmaar het afgelopen jaar meer dan 1000 nieuwe volgers op Facebook en Instagram, de website erfgoedalkmaar.nl werd meer dan 25.000 keer bezocht en het aantal abonnees van de digitale nieuwsbrief en het Erfgoedmagazine steeg zelfs van 200 naar 1300.

Wethouder Elly Konijn-Vermaas reageert verheugd: “Erfgoed is overal om ons heen. Elk gebouw, plek, of archeologische vondst vertelt een verhaal en samen verbeelden zij onze geschiedenis.
Het is een positieve ontwikkeling dat er steeds meer aandacht is voor deze boeiende verhalen van eigen bodem.”

Erfgoed Alkmaar on the road

Naast Erfgoed Alkmaar op Facebook en Instagram, is onlangs een start gemaakt met Erfgoed Alkmaar on the road op Instagram. Hier zijn voornamelijk filmpjes (reels) te zien over erfgoed in Alkmaar. Voor een belangrijk deel gemaakt door Luna, erfgoedstudente en junior verslaggeefster van Erfgoed Alkmaar.