Terug naar het overzicht

Presentatie kerkenvisie voor iedereen die van de Alkmaarse kerken houdt

Iedereen kan iets doen om de kerken in Alkmaar te bewaren voor de toekomst!
Wil je weten hoe? Kom dan op 15 november naar de Grote Kerk in De Rijp. Om 19.15 uur staat de koffie klaar en om 19.30 uur beginnen we. De avond is voor iedereen die het belangrijk vindt om de kerkgebouwen voor de toekomst te behouden. Of je nu eigenaar bent, bezoeker, erfgoedliefhebber of organisator van evenementen.

Maak deze avond kennis met de kerkenvisie voor Alkmaar. Voortgekomen uit een intensieve samenwerking van enkele jaren tussen alle betrokken partijen.
Het is een stevig en praktisch product geworden, dankzij de vele meedenkers. En je kunt er meteen zelf mee aan de slag. Met deze visie plus de mogelijkheid om kennis te delen via een speciaal platform, behouden we de karakteristieke gebouwen die zo belangrijk zijn voor de identiteit van de dorpen, de wijken en de binnenstad.

Ook wethouder Ad Jongenelen is deze avond aanwezig. “Heel goed dat de kerkenvisie er nu is,” zegt hij in een interview in Erfgoedmagazine Alkmaar van volgende maand: “Je zou bijna zeggen, waarom nu pas?”

Aanmelden

Leer deze avond ook hoe je met bij-programmeren als kerkeigenaar meer bezoekers over de vloer krijgt. En zie hoe je uniek kunt wonen in een neo-gotische kerk. Een inspirerende avond voor jou en voor iedereen die bij de toekomst van kerken betrokken is of wil zijn. Uit, rondom of van buiten Alkmaar, wees welkom!
Aanmelden kan via een mail naar kerkenvisie@alkmaar.nl.

Website en Kerkenplatform

Aan de informatieve website over de kerkenvisie wordt nog gewerkt. Je kunt wel alvast kennis delen, vragen stellen en netwerken op het kerkenplatform.