Terug naar het overzicht

Starnmeer viert 375-jarig bestaan

De Starnmeerpolder ligt tegen de Beemster en is omgeven door het Noordhollandsch Kanaal, de Knollendammervaart, de Zaan en het Alkmaardermeer. Het is een prachtige polder met stolpboerderijen, wijdse uitzichten, rust en stilte. Er wonen ongeveer 230 mensen. In dit jaar, waarin de polder 375 jaar bestaat, heeft een groep vrijwilligers het op zich genomen om er een feestjaar van te maken.

Een veiling van goederen en diensten bracht al een mooi startkapitaal op voor de viering van het 375-jarig bestaan. 2018 ging van start met een sfeervolle Nieuwjaarsbijeenkomst in het Heerenhuis te Spijkerboor. De plaatselijke toneelvereniging STV maakte een korte film, waarin met een knipoog werd teruggekeken naar het ontstaan van de Starnmeer, en hoe het leven er nu is. Vanwege deze première gingen de genodigden in gala over de rode loper.

Zomerfeest en agrarische dag

Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli is het zomerfeest gepland met onder meer een reünie, een presentatie van de historie van de Starnmeer, pop-up producties, straattheater, open podium, muziekoptredens, jeugdactiviteiten, een fototentoonstelling, een optocht en een zeskamp. Op 22 september wordt een agrarische dag georganiseerd met een optocht van oude trekkers, een kleinhuisdierenkeuring, een digitale koeienkeuring en nog veel meer. Ten slotte is de ijsclub al druk bezig met een programma voor het slotevenement, dat in winterse sferen zal worden gevierd.