Terug naar het overzicht

Winnende lezers digitaal magazine vorstelijk ontvangen in Huys Auerhaen en Ambachtsmolen

Afgelopen weekend genoten twee lezers van ons digitale magazine van een VIP-bezoekje aan een monument. Gewonnen met de winacties in onze digitale nieuwsbrief. Ter ere van het behalen van het mooie aantal van 1300 abonnees loofden we een VIP-bezoekje uit aan Museumhuis Huys Auerhaen. En omdat het zo lekker ging met het aantal nieuwe aanmelden, deden we dit bij het behalen van de 1400 abonnees nog eens dunnetjes over, maar dan met een VIP-bezoekje aan een molen.

Uiteraard konden de winnaars zelf kiezen op welke dag ze hun uitje (met maximaal drie introducees) wilden plannen en toevallig gebeurde dat in beide gevallen in het afgelopen weekend.

Museumhuis Huys Auerhaen

Jeroen Bouwmeester ging met drie collega’s naar Museumhuis Huys Auerhaen waar hij met zijn gezelschap werd getrakteerd op een lunch en een uitgebreide rondleiding:
“Het was echt een heel erg leuke middag! Wij werden verrast met bubbels en een heerlijke lunch en een ontzettend leuke rondleiding! Wij hebben genoten! Dank jullie wel hiervoor!!” (verhaal gaat verder onder de foto’s)

Ambachtsmolen Oudorp

Zondagmiddag bracht Margriet Blankendaal, samen met haar man Nico, een bezoekje aan de Ambachtsmolen aan ’t Wuiver in Oudorp, waar ze werden verwelkomd en rondgeleid door molenaar Han Kuijper, die bovenin de molen een klein museum heeft ingericht. “Wat een geweldig leuke middag hebben we gehad,” was de reactie van Margriet. “Han heeft ons heel gastvrij ontvangen en we hebben echt de grand tour gehad met alle verhalen erbij. Heel erg leuk! Dit hadden we niet verwacht, wat viel er veel te zien en te vertellen over de geschiedenis van de molen en de wijde omgeving. Dit is echt wel een aanrader voor iedereen die ook maar enigszins geïnteresseerd is in molens. Heel erg bedankt voor deze mooie middag!”

En met ónze dank aan Rein Schouten voor de foto’s in Museumhuis Huys Auerhaen en Han Kuijper voor de foto’s in de molen. En natuurlijk aan Mark Koning en Han Kuijper voor de vorstelijke ontvangst van onze lezers.
Ook geïnteresseerd in één van deze monumenten? Zowel bij de molen als het museumhuis kun je een afspraak boeken voor een rondleiding. Zie Facebook Ambachtsmolen Oudorp of huysauerhaen.nl (Tekst gaat verder onder de foto’s)

1800 abonnees

Leuk weetje: Inmiddels gaat onze digitale nieuwsbrief al naar meer dan 1800 abonnees! Ben jij al geabonneerd? Als abonnee krijg je drie keer per jaar de digitale versie van Erfgoedmagazine Alkmaar plus ongeveer drie keer per jaar een digitale nieuwsbrief over wat er op dat moment te melden valt op het gebied van monumenten, bouwhistorie en archeologie in Alkmaar. Ook krijg je één keer per jaar, kort voor het Open Monumentendagweekend exclusief het programma voor deze dagen toegestuurd, zodat je op tijd op de hoogte bent van het programma én, niet te vergeten, het moment waarop de gratis tickets voor de monumenten op afspraak online komen…

Huize De Dieu

En oh ja, voor de oplettende lezer: We begonnen onze winacties vorig jaar bij de 1000ste abonnee, waarbij een VIP-bezoek aan Huize De Dieu in de Langestraat werd uitgeloofd. De winnares van deze actie wil de prijs echter nog even tegoed houden omdat de familie die ze mee wil nemen in het buitenland woont en het met het oog op corona destijds lastig was iets te organiseren. Zodra dit alsnog gebeurt, hopen we ook hier verslag van te doen.