Terug naar het overzicht

Lees nu Erfgoed Magazine Alkmaar 68

Winteruitgave met een terugblik op de opgraving bij het Gulden Vlies

Erfgoed Magazine Alkmaar 68 zit weer boordevol verhalen over archeologie, bouwhistorie en monumenten in de hele gemeente Alkmaar.
Lees het interview met Truus Vendel die al 64 jaar in Strijkmolen I woont, in Oterleek. De laatste jaren, samen met haar vriend Kees.
We stellen onze nieuwe collega Niels Tuinman voor die als archeoloog het erfgoedteam is komen versterken. En onze archeoloog Peter Bitter blikt terug op de opgraving bij het voormalig Gulden Vlies en presenteerde daarnaast RAMA 26. Een archeologisch boekwerk over de geschiedenis van het Ritsevoort, ooit de naam van een hele wijk.
We spraken met Floor, student bouwkunde, die samen met een hele groep medestudenten in de toekomst dook van onze kerken. En we hebben het ook weer even over het aansprekende pand waar voorheen V&D zat en waar inmiddels de vergunning is verleend voor de verbouwing op de begane grond tot een supermarkt.
Verder nog een heleboel andere leuke dingen, waaronder de Bijzondere Bodemvondst, deze keer het kettinkje van een overleden baby…